Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

27 Μαρτίου 1896 - 3η ημέρα των αγώνων


Σκοποβολή
Το μόνιμο πλέον σκοπευτήριο που οικοδομήθηκε κοντά στην Καλλιθέα, ειδικά για τους αγώνες, εγκαινιάστηκε το πρωί της ημέρας αυτής. Υπήρχαν 160 εγγεγραμμένοι αγωνιζόμενοι, από τους οποίους μόνο δέκα δεν ήταν Έλληνες, και είχαν χωριστεί σε πολλές σειρές. Μέχρι να αγωνιστούν όλες οι τάξεις η ώρα πέρασε και η λήξη των αγώνων αναβλήθηκε για την επομένη.

Αντισφαίριση
Το άθλημα αυτό έγινε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Έλαβαν μέρος 16 αθλητές, που διαγωνίστηκαν ατομικά ή σε ζευγάρια. Οι αγώνες ήταν προκριματικοί και οι τελικοί πραγματοποιήθηκαν την 6η μέρα της διοργάνωσης.

Ποδηλατοδρομίες
Οι ποδηλατοδρομίες έγιναν στο χτισμένο, ειδικά για την περίπτωση, ποδηλατοδρόμιο στο Νέο Φάληρο στη 1:00 το μεσημέρι. Επρόκειτο για αγώνα 100 χιλιομέτρων και οι ποδηλάτες έπρεπε να διανύσουν το στίβο 300 φορές. Οι θεατές στην αρχή παρακολουθούσαν τον αγώνα με προσοχή. Το θέαμα, ωστόσο, σύντομα έγινε μονότονο και μειώθηκε το ενδιαφέρον τους. Περίπου στις 3:00 μ.μ., οι περισσότεροι αθλητές κουρασμένοι εγκατέλειψαν τον αγώνα και έμειναν μόνο δύο να διεκδικούν το έπαθλο, ο Γάλλος Leon Flameng και ο Έλληνας Γεώργιος Κωλέττης. Τελικά, στον ιστό υψώθηκε η γαλλική σημαία και οι θεατές την χαιρέτισαν με ενθουσιασμό.

Το βράδυ ο συγκεντρωμένος κόσμος στους δρόμους και τις πλατείες, που ήταν φωταγωγημένες με λαμπρότητα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, ήταν λιγοστός, λόγω της κακοκαιρίας. Αναμφίβολα, ο καιρός δεν ευνοούσε τους αγώνες.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου