Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Βάτραχοι 1977


Παράσταση του "Βάτραχοι" από το "Ωδείο Ηρώδου του Αττικού", στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Ε.Ο.Τ.
Προλογίζει ο σκηνοθέτης.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος
Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Μουσική σύνθεση: Στέφανος ΓαζουλέαςΝίκος Μπουσδούκος (Διόνυσος) , Ηλίας Λογοθέτης (Ξανθίας) , Δημήτρης Πιατάς (Ηρακλής) , Λευτέρης Βογιατζής (Ευριπίδης) , Στέφανος Κυριακίδης (Αισχύλος) , Στάθης Κακαβάς (Πλούτων) , Μιχάλης Μητρούσης (υπηρέτης Πλούτωνα) , Γιώργος Τσιδίμης (Χάρων) , Κώστας Μπάσης (νεκρός/Αιακός) , Κώστας Αθανασόπουλος (υπηρέτης Περσεφόνης) , Ρίκα Σηφάκη (Α' ξενοδόχα) , Άννα Κοκκίνου (Β' ξενοδόχα)

Η κωμωδία γράφτηκε και παίχτηκε στο τέλος του 5ου αιώνα π.κ.χ, στα τέλη του Πελοποννησιακού πολέμου, μια εποχή παρακμής της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Ο Αριστοφάνης με αφορμή την πολιτική κατάσταση της χώρας του, επιχειρεί να βοηθήσει τους συμπολίτες του παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη κωμωδία.
Ο Διόνυσος και ο δούλος του Ξανθίας με τις οδηγίες του Ηρακλή, κατεβαίνουν στον Άδη αναζητώντας έναν ποιητή, ο οποίος θα βγάλει την πόλη του από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
Μετά από τον ποιητικό αγώνα μεταξύ του Ευριπίδη και του Αισχύλου, ο Διόνυσος επιλέγει τον δεύτερο για να σώσει την Αθήνα και φεύγουν μαζί από τον Άδη.Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου